אוטם שריר הלב ותסמונת תעוקתית
טיפול רפואי נכון עשוי למנוע את התרחשותו של התקף לב בעתיד. לפיכך, אבחון מוקדם וטיפול מונע במצב של תסמונת תעוקתית (תעוקת לב), הנגרמת כתוצאה מהפרעה בזרימת דם תקינה אל שריר הלב, חשובים במיוחד, מכיוון שזהו לעיתים תמרור אזהרה לפני התרחשותו של אוטם שריר הלב (התקף לב), הנגרם במצב של חסימה מוחלטת בזרימת הדם אל הלב. אם בכל זאת מתרחש התקף לב - טיפול מיידי הוא קריטי ויכול להציל חיים ולהעלות באופן ניכר את סיכויי ההחלמה והשיקום לאחר התקף לב.
פרופ' קובי ג'ורג', מומחה בקרדיולוגיה ורפואה פנימית, מנהל המערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי קפלן, מסביר.
קיימות לא מעט מחלות לב. הנפוצות שבהן נגרמות כתוצאה ממחסור באספקת דם תקינה אל שריר הלב. תסמונת תעוקתית (תעוקת לב) עלולה להיגרם במצב בו קיימת הפרעה בזרימת דם תקינה אל שריר הלב. מצב של חסימה מוחלטת בזרימת הדם אל הלב יגרום לאוטם שריר הלב (התקף לב). לשני המצבים תסמינים ברורים שחשוב להכירם. עם הופעתם יש לפנות לבירור רפואי בהקדם שיכלול אבחון וטיפול מיידי. טיפול זה הוא חשוב לאין ערוך בהיותו מציל חיים.
פרופ' קובי ג'ורג', מנהל המערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי קפלן, מסביר את התסמינים וכיצד מאבחנים את מצבים אלו.
אורח חיים לא בריא, מצבים רפואיים שונים וכן נטייה גנטית בקרב חלקים מהאוכלוסייה מזרזים את הופעתה של טרשת עורקים, מצב רפואי בו קיימת הפרעה בזרימת דם תקינה אל שריר הלב. מצב זה עלול לגרום לתסמונת תעוקתית (תעוקת לב). מצב של חסימה מוחלטת בזרימת הדם אל הלב יגרום לאוטם שריר הלב (התקף לב).
פרופ' קובי ג'ורג', מומחה בקרדיולוגיה ורפואה פנימית, מנהל המערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי קפלן, מסביר על שכיחותן הגבוהה של תופעות אלה והסכנה הכרוכה בהן, ומפרט מהם הגורמים, המאפיינים ושכיחותן בישראל.